Menu Sluiten

Sippie Broersma is de dirigent van het koor. Over haar ervaring vertelt Sippie het volgende:

Mijn naam is Sippie Broersma en in 1983 werd ik geboren in Zwolle. Mijn familie is zeer muzikaal en ik begon dan ook al snel met muzieklessen. Ik startte met dwarsfluit en leerde mijzelf pianospelen. Als ik op 11-jarige leeftijd in het Concertgebouw het Nederlands Kamerkoor hoorde, voelde ik voor het eerst de liefde voor ensemblezang. Ik begon mijn eigen koorcarrière door mee te zingen in het “jongenskoor” in de Matthäus Passion, maar toen ik op 15-jarige leeftijd diezelfde Matthäus Passion helemaal mee mocht zingen, verloor ik mijn hart echt aan de ensemblezang. Op 16-jarige leeftijd zong ik voor het eerst mee in het Noord Nederlands Kamerkoor.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij het Groot Omroepkoor en nam ik deel aan een project waarbij veelbelovende zangers na auditie de mogelijkheid krijgen om een concertserie te doen met zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Na mijn studie heb ik bij verschillende professionele ensembles gezongen zoals Capella Isalana, Bachkoor Holland, Consensus Vocalis en Studium Chorale. Daarbij heb ik het geluk gehad te kunnen werken met grote (koor-)dirigenten waaronder Jan Willem de Vriend, Klaas Stok, Ton Koopman, Ed Spanjaard, Gijs Leenaars en Hans Leenders. Ook neem ik al vijf jaar deel aan het professionele kamerkoor van de belangrijkste dirigentencursus van Nederland: de Kurt Thomas Cursus. Ik heb hier een aardig kijkje in de keuken kunnen nemen van de dirigent met docenten als Daniël Reus, Rob Vermeulen, Adrián Rodríguez Van der Spoel, Sigvards Klava en Hans Leenders. Verder zing ik sinds 2011 bij The Bach Choir of the Netherlands en verzorg hiermee meer dan 80 concerten per jaar.

Vanaf 2017 werk ik als repetitor (een dirigent om noten mee te oefenen) en zangdocent bij het Martini Jongenskoor Sneek en om mijn vaardigheid te vergroten startte ik met een dirigenten-opleiding in Utrecht bij onder andere Hans Noyens en Matthijs Overmars. Hiermee werd een nieuwe passie geboren!  

Tot nu toe dirigeer ik als vervanger het koor Capella Sneek, het Martini Jongenskoor Sneek en de Wageningen Studenten Koor en Orkest Vereniging. Sinds september 2019 mag ik mij dirigente noemen van het Sneeker CantateKoor.